Cinnamon rolls & cream cheese icing



25 gr drożdży
150 gr cukru
200 ml mleka
100 ml oleju
około 3-3,5 szklanek mąki
żółtko do smarowania ciasta

Nadzienie:
cynamon-paczka
cukier waniliowy-3 paczki
białko


Drożdże posypać 2 łyżeczkami cukru aby się rozpuściły.
Dodać ciepłe mleko, olej, resztę cukru i mąkę.
Zagnieść ciasto.
Odstawić w ciepłe miejsce na około 1,5 godziny aby urosło.
Rozwałkować ciasto, posmarować bialkiem, posypać cynamonem i cukrem waniliowym, zawinąc w roladę, pokroić roladę na małe kawałki al'a ślimaczki i wyłożyć na blachę.
Zostawić na około 20 min aby urosły,
Po 20 min posmarować je żółtkiem i do piekarnika.
Piec 20 min przy 170 stopniach (termoobieg).
Gotowe cinnamon rolls polać sosem ( cream cheese icing)

Cream cheese icing:
150 gr serka homogenizowanego
2 łyżki masła
3 łyżki cukru
sok z cytryny -łyżeczka
Wszystko zblendować.




25 гр дріжджів
150 гр цукру
200 мл молока
100 мл олії
3-3,5 склянки борошна
жовток до змащення тіста

Начинка:
пачка кориці
ванільний цукор -3 пачки
білок

Дріжджі посипати 2 ложками цукру щоб розчинились.
Додати тепле молоко, олію, решту цукру і борошно.
Замісити тісто.
Поставити в тепле місце на 1,5 години щоб підросло.
Розтачати тоненько тісто, помастити його білком, посипати корицею, цукром і закрутити рулет.
Рулет порізати на малі куски так, щоб вийшли слимачки і
20 хв прикриваємо рушником щоб трохи підросли.
По 20 хвилинах змащуємо жовтком і ставимо в духовку.
Печемо при 170 градусах 20 хвилин.
Готові поливаємо соусом ( cream cheese icing).

Cream cheese icing:
150 гр сирка натурального
( можна змолоти творог)
2ложки масла
3 ложки цукру
сок з лимона-ложечка
Все зблендувати.

Komentarze

Popularne posty