FIT Ptasie mleczko...FIT Пташине молоко




2 łyżki żelatyny zalewamy wrzątkiem (około 80-100 ml wody)
Mieszamy dokładnie i odstawiamy.
250 gr mascarpone
300 ml śmietany 36%
Wszystko razem miksujemy
Rozpuszczoną żelatynę (może być ciepła, ale nie gorąca)powoli wlewamy do masy.
 Wylewamy masę do formy.
 Wstawiamy na 60 min do lodówki.
Po 60 minutach wylewamy roztopioną czekoladę
( 50 gr gorzkiej czekolady 85% i 50 ml śmietany 36% rozpuścić)
Wstawiamy do zamrazalnika na 30 min.


2 ложки желатину залити кип'ятком (80-100 мл води).
Мішаємо і відставляємо.
250 гр маскарпоне
300 мл сметани 36%
Міксуємо.
Помаленько вливаємо желатин, може бути теплий, але не гарячий і міксуємо.
На дно форми вилити масу.
Ставимо в холодильник на 60 хв.
Після 60 хв поливаємо розтопленим шоколадом
(темний шоколад 85% і 36% сметани) 
Ставимо в морозилку на 30 хв.

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty