Puszyste rogaliki z dżemem...Рогалики з повидлом


30 sztuk:

200 g twarogu tłustego
2 jajka
łyżka ksylitolu lub erytrolu (może być więcej)
łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
200 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1850 lub 2000
200 g mąki owsianej
Zagnieść ciasto, rozwałkować cieniutko i wycinać trójkąciki
Na każdy trójkąt nałożyć nadzienie
Ja z robiłam z dżemem 100%, ale nadzienie może być dowolne
Można posmarować rogaliki jajkiem, ja nie smarowałam.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 170-180 stopni, 15 min, termoobieg.
Po upieczeniu posypać pudrem z ksylitolu lub erytrolu
Rogaliki są miękkie jak bułeczki, nie są chrupiące.



30 штук:

200 г сиру 
2 яйця столова ложка ксиліту або еритролу (може бути більше) чайна ложка розпушувача
 щіпка солі
200 г  спельтового цільнозернового борошна    
 200 г вівсяного борошна 
Замісити тісто, розкачати тонко і вирізати трикутники 
Наложити начинку до кожного трикутника 
Я робила зі 100% варенням, але начинка може бути будь-якою Можна рогалики змастити яйцем.
Ставимо в попередньо розігріту духовку при 170-180 градусах, 15 хв, гаряче повітря. 
Після запікання посипте пудрою з ксиліту або еритролу
 Рогалики м'які, як булочки, вони не хрусткі.

Komentarze

Popularne posty