Gofry bez maki i bez cukru (glutenfree, sugarfree)... Вафлі без борошна і без цукру ( glutenfree, sugarfree)


100 g masła orzechowego 100%
3 jajka
łyżeczka proszku do pieczenia
można dodać erytrol
Zblendować 
Robimy jak tradycyjne gofry, czyli wlewamy ciasto na rozgrzaną gofrownicę
Wychodzi 8 małych sztuk albo 2 duże gofry
Można dodać łyżkę jagód, borówek czy malin i do ciasta, zmiksować i uzyskamy inny kolor ciasta




100 г арахісового масла 100%
3 яйця
 чайна ложка розпушувача 
можна додати eритрол 
Зміксувати блендером
Смажимо, як традиційні вафлі,  
Виходить вісім маленьких шматочків або дві великі вафлі

Komentarze

  1. Mniam 😋 Robiłam, wyszły pyszne.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się że smakowały

      Usuń
    2. Dzisiaj eksperymentuję z dodatkiem przyprawy do piernika i odrobiną kakao Mam nadz że będą pyyycha Dziękuję za przepis raz jeszcze

      Usuń
    3. Na pewno będą. Smacznego:-)

      Usuń

Prześlij komentarz

Popularne posty