FIT Sernik na zimno z rabarbarem i galaretką... FIT Сирник з ревенем та желе




Masa serowa:
wiaderko twarogu sernikowego-1 kg
4-5 łyżeczek żelatyny zalewamy wrzątkiem(około 100 ml).
Twaróg miksujemy z rozpuszczoną żelatyną, dodajemy 5 łyżeczek erytrolu (może być więcej)
Wstawiamy do lodówki na około 30 min.
Po 30 minutach wykładamy na sernik rabarbar i zalewamy galaretką bez cukru ( u mnie była cytrynowa z firmy celiko, opis przygotowania na opakowaniu) 
Wstawiamy ponownie do lodówki.
Przygotowanie rabarbaru:
2 łodygi rabarbaru kroimy, dodajemy łyżkę erytrolu i dusimy na małym ogniu, max 7 minut



Сирна маса:
відерко меленого творогу-1 кг
4-5 ложечок желатину залити кип'ятком (100 мл) 
Творог міксуємо з розтопленим желатином, додаємо 4-5 ложечок еритролу
Ставимо на 30 хвилин в холодильник.
 Через 30 хвилин на сирник кладемо ревень і заливаємо желем i знову ставимо в холодильник.

Приготування ревеню: 
2 стебла ревеню наріжте, додайте столову ложку еритролу і тушкуйте на повільному вогні, максимум 7 хвилин

Komentarze

Popularne posty