Sernik z galaretką i kremem...Сирник з желе і кремом



Masa serowa:
Wiaderko twarogu sernikowego-1 kg
10 żółtek 
5 łyżek erytrolu
100 ml śmietany 30% lub 36%
Wszystko razem miksujemy

Zmiksować osobno 10 białek na gęstą pianę
Dodać zmiksowane białka do masy serowej i wymieszać, nie miksować 
Wylać masę do formy (40x25x6) i wstawić do nagrzanego piekarnika na 150 stopni na 15 minut, po 15 minutach zmniejszyć temperaturę do 120-100 stopni i piec jeszcze 50 minut, termoobieg 
Studzić sernik w uchylonym piekarniku
Ostudzony sernik przewrócić do góry nogami, powycinać kółka lub prostokąty i w te miejsca wlewać zimna galaretkę, zrobić jak na opakowaniu i dodać jakieś słodziło
(ja miałam galaretkę truskawkową firmy bez cukru)
i nałożyć krem

Krem: 
( 200 ml śmietanki 30% ubić z 250 g mascarpone i dodać te powycinany resztki z sernika, wszystko zmiksować)
Wstawić do lodówki, najlepiej na noc
Sernik jest bardzo wilgotny, puszysty і delikatny


Сирна маса: 
Відерко творогу -1 кг 
10 жовтків 
5 столових ложок еритролу
100 мл сметани 30% або 36%
Все перемішуємо разом
Взбити 10 білків 
Додати білкu в сирну масу і перемішати, не міксувати
Вилийте масу у форму (40x25x6) і поставте в попередньо розігріту духовку, 150 градусів на 15 хвилин, після 15 хвилин  зменшити до 120-100 градусів і пекти ще 50 хвилин, терморегулювання 
Остудіть сирник у відкритій духовці 
Холодний сирник перевернути догори ногами, вирізати колечка або квадрати і залити те, що вирізали желе
(я мала полуничне без цукру) і помастили кремом
Крем:
взбити 200 мл сметани 30% із 250 г маскарпоне i додати ті сирні рештки, що залишились після вирізання )

 

Komentarze

Popularne posty