Homemade peanutbutter chocolate


 100 g czekolady 90 lub 85%

20 g masła 

100 ml śmietany 30 %

Rozpuścić w mikrofali albo kąpieli wodnej

Połowę masy wylewamy na dno formy

(ja miałam prostokątna formę, do formy włożyć papier do pieczenia i na ten papier wylać masę, rozmiar może być dowolny, forma również)

Potem wykładamy masę orzechowa

(50 g masła orzechowego 100 %, łyżka masła, 50 ml śmietanki 30% wymieszać i wstawić na 30-40 sekund do mikrofali, potem dodać łyżkę masła orzechowego i wymieszać)

Na orzechowa masę wykładamy masło orzechowe(ok 4 łyżek) i rozsmarujemy

Wylewamy druga połowę masy czekoladowej 

Można udekorować czekoladę według uznania 

Wstawiamy do zamrażalnika na około 2 godziny (wtedy będzie zamrożone, ale delikatne i rozpływające się w ustach)



100 г шоколаду 90 або 85% 
20 г вершкового масла 
Розчинити 100 мл вершків 30% 
На дно форми вилийте половину маси 
(У мене була прямокутна форма, викласти папір для випічки у форму і вилити на неї масу) 
Потім викладіть горіхову масу
 (50 г 100% арахісового масла, 1 столова ложка вершкового масла, 50 мл вершків, перемішайте і поставте на 30-40 ceкунд в мікрохвильову піч, потім додайте столову ложку арахісового масла, перемішайте)
 На горіхову масу викласти арахісове масло (приблизно 4 столові ложки) 
Виливаємо другу половину шоколадної маси 
 Можна прикрасити шоколад за бажанням 
Покладіть у морозилку приблизно на 2 години 
(тоді вона буде замерзлою, але ніжною і тане в роті)

 

Komentarze

Popularne posty