Naleśniki bezglutenowe z twarogiem i wiśniami...Безглютенові млинці з сиром та вишнею


jajko
200 ml mleka owsianego
opakowanie budyniu śmietanowego (glutenfree)
łyżeczka oliwy z oliwek
wymieszać lub zmiksować
Smażyć na rozgrzanej patelni
Wychodzi 5 sztuk
Ciasto jest rzadkie, ale tak powinno być, na małym ogniu pięknie się usmażą
 Smarujemy naleśniki masą serowa, składamy w trójkąty i podsmażamy na patelni
Podajemy z duszonymi wiśniami
(wiśnie dusić na patelni, można dodać erytrol)

Masa serowa:

zblendować 150 g twarogu tłustego z jajkiem i erytrolem




яйце
200 мл вівсяного молока 
упаковка пудингу (без глютену)
 чайна ложка оливкової олії 
зміксувати 
Обсмажити на розігрітій сковороді 
Виходить 5 штук 
Тісто рідке, але воно повинно бути, на маленькому вогні вони красиво просмажаться 
 Змастити млинці сирною масою, скласти їх трикутниками і обсмажити на сковороді 
Подавати з тушкованою вишнею (тушкувати вишню на сковороді, можна додати еритрит) 

 Сир: 
 150 г жирного сиру змішати з яйцем і еритритом

Komentarze

Popularne posty