Deser "Kalejdoskop"...Десерт «Калейдоскоп»


50 g żelatyny zalać gorącą wodą (150 ml)
Rozpuszczona żelatynę powoli wlewać do śmietanki 30% (600 ml)
Wsypać pokrojone galaretki (zalałam 3 galaretki do miseczek, kiedy stężały, pokroiłam w kostkę) i mrożone owoce leśne (100 g)
Wstawić do lodówki
Po 10 minutach zalać wszystko galaretką truskawką i wstawić do lodówki
Po kolejnych 10 minutach zalać galaretka borówkowa
Ogólnie wykorzystałam 3 paczki galaretek do masy i 2 paczki na koniec
Smaki galaretek mogą być dowolne
Jeśli dodajemy galaretkę bez cukru, to trzeba dodać erytrol wedle smaku







50 г желатину залити гарячою водою (150 мл)
Розчинений желатин повільно влийте в вершки 30% (600 мл) Влити нарізане желе (я розлила 3 ​​желе в миски, коли застигло, нарізала кубиками) і заморожені лісові фрукти (100 г) Помістити в холодильник 
Через 10 хвилин заливаємо все полуничним желе і ставимо в холодильник 
Ще через 10 хвилин заливаємо чорничним желе
 Загалом я використала 3 пачки желе для начинки і 2 пачки в кінці 
Якщо ми додаємо желе без цукру, додаємо еритритол за смаком

Komentarze

Popularne posty