Parówki w cieście gryczanym...Сосиски в гречаному тісті
Zostało mi ciasto z wczorajszych pierogów http://sweet-and-spicy-cooking.blogspot.com/2017/09/gryczane-pierogi-z-gryczano-twarogowym.html, więc na szybko powstała taka przekąska.
Wycinamy paski z ciasta, zawijamy parówki, smarujemy jajkiem i posypujemy ziarnami.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 15 min, 170 stopni, termoobieg.
Залишилося мені тісто з вчорашніх вареників http://sweet-and-spicy-cooking.blogspot.com/2017/09/gryczane-pierogi-z-gryczano-twarogowym.html, тому появилося така ідея на сосиски.
Вирізаємо смужки з тіста, закручуємо сосиски, змазуємо яйцем, посипаємо зернами і ставимо в нагріту духовку на 15 хв, 170 градусів, термообіг.
Komentarze
Prześlij komentarz