Owsiano-gryczane ciasteczka (glutenfree)...Вівсяно-грeчані тістечка
250 gr maki gryczanej
250 gr płatków owsianych (glutenfree)
łyżka cynamonu
4 łyżki erytrolu
łyżeczka proszku do pieczenia
50 gr masła
3 łyżki śmietany 12% lub 18%
2 jajka
Wszystko wymieszać łyżką.
Formować kulki, jeśli będą się kleić, nie dodawać mąki, a zmoczyć ręce.
Wyłożyć kulki na wysmarowaną blaszkę, można przycisnąć widelczykiem, posypać kulki orzechami, erytrolem, płatkami lub sezamem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 20-25 minut, 180 stopni, termoobieg.
UWAGA! Ciasteczka nie są chrupiące, a miękkie.
250 гр грeчаного борошна
250 гр вівсяних пластівців
ложка кориці
4 ложки еритролу
ложечка порошку до печива
50 гр масла
3 ложки сметани 12% або 18%
2 яйця
Все вимішати ложкою.
Формувати кульки, якщо будуть клеїтись до рук, то змочити руки.
Виложити кульки на бритванку, можна притиснуті виделкою, посипати кульки горіхами, пластівцями або сезамом.
Вставити в нагріту духовку на 20-25 хвилин, 180 градусів, термообіг.
УВАГА! Тістечка не хрумкі, а м'які
Komentarze
Prześlij komentarz