Bezglutenowe chaczapuri po adżarski... Безглютенові хачапурі по-аджарськи
2 sztuki:
250 g twarogu tłustego
jajko
50 g tartej mozzarelli
100 g mąki gryczanej
szczypta soli
Zagnieść ciasto
Podzielić na 2 części
Na papierze do pieczenia uformować łódeczki, ponakłuwać
i wstawić do piekarnika na 10 minut
Po 10 minutach wyłożyć fetę (około 50 g na każdą sztukę) i po 30 gr mozzarelli na każdą
Wstawić ponownie do piekarnika na 7-10 minut
Po 10 minutach wykładamy po 2 żółtka na każdą sztukę
Temperatura pieczenia 180 stopni
Wstawiamy do piekarnika aby żółtko się ścięło
Z pozostałych białek proponuje taki placek http://sweet-and-spicy-cooking.blogspot.com/2020/08/placek-twarogowy.html
2 штуки:
250 г жирного сиру
яйце
100 г гречаного борошна
дрібка солі
Замісити тісто
Розділити на 2 частини
Сформуйте невеликі човники на папері для випічки і понаколюйте, поставте в духовку на 10 хвилин
Через 10 хвилин покладіть сир фета (приблизно по 50 г на кожен шматочок) і по 30 грам моцарелли на кожен
Поставте його назад у духовку на 7-10 хвилин
Через 10 хвилин покладіть по 2 жовтки на кожен
Поставте в духовку щоб жовток був готовий
З білків можна зробити http://sweet-and-spicy-cooking.blogspot.com/2020/08/placek-twarogowy.html
Komentarze
Prześlij komentarz