Bezglutenowe chaczapuri po adżarski... Безглютенові хачапурі по-аджарськи





2 sztuki:

250 g twarogu tłustego

jajko

50 g tartej mozzarelli

100 g mąki gryczanej

szczypta soli

Zagnieść ciasto

Podzielić na 2 części

Na papierze do pieczenia uformować łódeczki, ponakłuwać

i wstawić do piekarnika na 10 minut

Po 10 minutach wyłożyć fetę (około 50 g na każdą sztukę) i po 30 gr mozzarelli na każdą

Wstawić ponownie do piekarnika na 7-10 minut

Po 10 minutach wykładamy po 2 żółtka na każdą sztukę

Temperatura pieczenia 180 stopni

Wstawiamy do piekarnika aby żółtko się ścięło

Z pozostałych białek proponuje taki placek http://sweet-and-spicy-cooking.blogspot.com/2020/08/placek-twarogowy.html




2 штуки:
 250 г жирного сиру
 яйце 
 100 г гречаного борошна 
 дрібка солі 
 Замісити тісто 
 Розділити на 2 частини 
 Сформуйте невеликі човники на папері для випічки і понаколюйте, поставте в духовку на 10 хвилин 
 Через 10 хвилин покладіть сир фета (приблизно по 50 г на кожен шматочок) і по 30 грам моцарелли на кожен 
 Поставте його назад у духовку на 7-10 хвилин 
 Через 10 хвилин покладіть по 2 жовтки на кожен
 Поставте в духовку щоб жовток був готовий

З білків можна зробити  http://sweet-and-spicy-cooking.blogspot.com/2020/08/placek-twarogowy.html

 

Komentarze

Popularne posty