Homemade peanutbutter chocolate
100 g czekolady 90 lub 85%
20 g masła
100 ml śmietany 30 %
Rozpuścić w mikrofali albo kąpieli wodnej
Połowę masy wylewamy na dno formy
(ja miałam prostokątna formę, do formy włożyć papier do pieczenia i na ten papier wylać masę, rozmiar może być dowolny, forma również)
Potem wykładamy masę orzechowa
(50 g masła orzechowego 100 %, łyżka masła, 50 ml śmietanki 30% wymieszać i wstawić na 30-40 sekund do mikrofali, potem dodać łyżkę masła orzechowego i wymieszać)
Na orzechowa masę wykładamy masło orzechowe(ok 4 łyżek) i rozsmarujemy
Wylewamy druga połowę masy czekoladowej
Można udekorować czekoladę według uznania
Wstawiamy do zamrażalnika na około 2 godziny (wtedy będzie zamrożone, ale delikatne i rozpływające się w ustach)
100 г шоколаду 90 або 85%
20 г вершкового масла
Розчинити 100 мл вершків 30%
На дно форми вилийте половину маси
(У мене була прямокутна форма, викласти папір для випічки у форму і вилити на неї масу)
Потім викладіть горіхову масу
(50 г 100% арахісового масла, 1 столова ложка вершкового масла, 50 мл вершків, перемішайте і поставте на 30-40 ceкунд в мікрохвильову піч, потім додайте столову ложку арахісового масла, перемішайте)
На горіхову масу викласти арахісове масло (приблизно 4 столові ложки)
Виливаємо другу половину шоколадної маси
Можна прикрасити шоколад за бажанням
Покладіть у морозилку приблизно на 2 години
(тоді вона буде замерзлою, але ніжною і тане в роті)
Komentarze
Prześlij komentarz