Orzechowe ciasteczka z dżemem...Горіхове печиво з варенням
150 g mielonych orzechów ( ja miałam włoskie)
50 g siekanych orzechów ( ja miałam laskowe)
2 łyżki mąki kokosowej
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżka mąki ziemniaczanej ( można bez)
100 g masła (rozpuścić)
jajko
Ciasto będzie delikatne, można wstawić do lodówki aby trochę zgęstniało
Robić kulki, w każdej kulce zrobić palcem wgłębienia i wypełnić dżemem 100% lub powidłami domowej roboty
50 g siekanych orzechów ( ja miałam laskowe)
2 łyżki mąki kokosowej
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżka mąki ziemniaczanej ( można bez)
100 g masła (rozpuścić)
jajko
Ciasto będzie delikatne, można wstawić do lodówki aby trochę zgęstniało
Robić kulki, w każdej kulce zrobić palcem wgłębienia i wypełnić dżemem 100% lub powidłami domowej roboty
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 12-15 minut, 180 stopni, termoobieg
U mnie wyszło 20 sztuk, ale wszystko zależy jak dużo kulkę zrobimy
Po upieczeniu ciastka są miękkie, ale jak wystygną będą bardzo kruche
150 г мелених горіхів
50 г подрібнених горіхів (у мене фундук)
2 столові ложки кокосового борошна
чайна ложка розпушувача столова
ложка картопляного борошна (можна без)
100 г вершкового масла (розтопити)
яйце
Тісто буде ніжним, його можна поставити в холодильник Зробіть кульки, зробіть у кожній кульці отвір пальцем і заповніть варенням або домашнім повидлом
Поставте в розігріту духовку на 12-15 хвилин, 180 градусів, гаряче повітря
У мене є 20 штук, але все залежить від того, скільки кульок ми зробимо
Після випікання печиво м’яке, але коли охолоне, воно стане дуже крихким
Komentarze
Prześlij komentarz