Tort makowy z wiśniami, orzechami i kremem (glutenfree)...Маковий торт з вишнями, горіхами та вершками (glutenfree)
3 jajka
100 g maku mielonego
50-60 g płatków migdałowych
5-6 łyżek erytrolu (można więcej, jeśli lubimy mocno słodkie)
łyżeczka proszku do pieczenia
Białka zmiksować z erytrolem, potem dodać żółtka, mak, płatki migdałowe oraz proszek do pieczenia
Ciasto wylewamy do tortownicy (22-24 cm)
Wkładamy wiśnie w ciasto
( miałam zamrożone wiśnie-około 150 g, więc musiałam je rozmrozić, odsączyć i dopiero wtedy włożyć)
Pomiędzy wiśnie włożyć pokruszoną czekoladę
(miałam czekoladę 90%-wykorzystałam około 30 gr)
Wstawić do piekarnika na około 20-30 min (sprawdzamy patyczkiem), 160-170 stopni, termoobieg
Tort przecinamy na pół
(można nie przecinać i nałożyć krem na wierzch)
Krem:
250 ml śmietany 30% lub 36% miksujemy z 100 gr mascarpone i 2 łyżkami masła orzechowego
Udekorować tort orzechami.
Wstawiamy na noc do lodówki
3 яйця
100 г меленого насіння маку
50-60 г мигдальних пластівців
5-6 столових ложок еритритолу (ви можете отримати більше, якщо любите дуже солодке)
чайна ложка розпушувача
Змішайте білки з еритритом, потім додайте жовтки, мак, мигдальну стружку та розпушувач
Вилийте тісто у форму для пружин (22-24 см)
Покласти вишні у пиріг (у мене були вишні заморожені-150 g, тому мені довелося їх розморозити, відтиснути сік)
Покладіть подрібнений шоколад між вишнями
(у мене було 90% шоколаду - близько 30 гр)
Поставити в духовку приблизно на 20-30 хвилин (перевірити паличкою), 160-170 градусів, гаряче повітря
Розріжте пиріг навпіл
(можна не різати, а зверху наносити крем)
Крем:
Змішайте 250 мл 30% або 36% вершків зі 100 г маскарпоне і 2 столовими ложками арахісового масла
Прикрасьте торт горіхами.
Поставити на ніч у холодильник
Komentarze
Prześlij komentarz