Sernik na czekoladowym spodzie (glutenfree)... Сирник на шоколадній основі (glutenfree)
Spód:
150 g mąki migdałowej
3 kopiaste łyżki kakao
2 łyżki mąki kokosowej
łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
30 g siekanych orzechów laskowych (mogą być inne)
jajko
110-115 g masła (rozpuścić)
Zagnieść ciasto
Ciasto będzie delikatne
Podzielić ciasto na pól
Jedną część wyłożyć na dno tortownicy (20x20), potem masa serowa i na masę serową wyłożyć drugą część czekoladowego spodu, będzie się delikatnie kruszyć, więc po prostu posypujemy
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 70-80 minut, 170 stopni, termoobieg
Sprawdzamy patyczkiem.
Sernik studzimy w uchylonym piekarniku
Gotowy sernik można polać czekoladą
Masa serowa:
wiaderko twarogu sernikowego-1kg
( ja miałam z mascarpone, ale może by zwykły)
5 jajek
3 łyżki erytrolu (może być więcej jeśli lubimy słodkie)
80 ml śmietany 30% lub 36%
Wszystko razem miksujemy
Тісто:
150 г мигдального борошна
3 столові ложки какао
2 столові ложки кокосового борошна
чайна ложка розпушувача
дрібка солі
30 г подрібненого фундука (можуть бути інші горіхи)
яйце
110-115 г вершкового масла (розтоплене)
Замісити тісто
Тісто виходить ніжне
Розділіть тісто навпіл
Покладіть одну частину на дно тортівниці (20x20), потім сирну масу, і другу частину шоколадної основи на сирну масу, вона трохи розсипається, тому просто посипте
Поставте в розігріту духовку приблизно на 70-80 хвилин, 170 градусів, гаряче повітря
Перевіряємо паличкою.
Охолодити сирник у відчиненій духовці
Готовий сирник можна полити шоколадом
Сирна маса:
відерко сиру-1 кг
5 яєць
3 столові ложки еритритолу (можна більше, якщо ви любите солодке)
80 мл вершків 30% або 36%
Міксуємо все разом
Komentarze
Prześlij komentarz