Chlebki serowe bez mąki pszennej...Сирнi хлібці без пшеничного борошна
100 g tartego sera mozzarella i 100 g serka homogenizowanego naturalnego rozpuścić w mikrofali
Dodać jajko, szybko wymieszać, dodać 80-100 g mąki migdałowej, łyżeczkę proszku do pieczenia i też szybko wymieszać
Powstanie kulka, bardzo delikatna i klejąca.
Wyłożyć na papier do pieczenia, przykryć drugim papierem do pieczenia i rozwałkować
Pokroić nożem paski
Wstawić do nagrzanego piekarnika na około 15 min, 160 stopni, termoobieg
100 г тертого сиру моцарелла і 100 г натурального сирка розчинити в мікрохвильовці.
Додати яйце, швидко перемішати, додати 80-100 г мигдального борошна, чайну ложку розпушувача і теж швидко перемішати
Маса буде дуже ніжна.
Викласти на промаслений папір, накрити другим і розкачати
Наріжте смужки ножем
Ставимо в розігріту духовку приблизно на 15 хвилин, 160 градусів, гаряче повітря
Komentarze
Prześlij komentarz