Chrupiące bułeczki z ziarnami i rodzynkami...Хрусткі булочки з родзинками, насіння соняшнику і гарбуза


!!! To są bułeczki chrupiące, kruche, nie miękkie jak tradycyjne pszenne
Smakują w połączeniu z masłem, solo, na ciepło, na zimno
Są słodkawe w smaku gdyż mają rodzynki


300 ml wody
30 g oliwy  z oliwek
185 g mąki gryczanej
120 g maki owsianej
100 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej typ 2000
60 g mąki kukurydzianej
10 g drożdży instant
50 g nasion słonecznika
30 g nasion dyni
80 g rodzynek lub moreli
Zagnieść ciasto
Odstawić na 45-50 minut w ciepłe miejsce
Uformować bułeczki (około 13 sztuk)
Odstawić na 15 minut
Po 15 minutach wstawić do piekarnika na 20 minut, 170 stopni, termoobieg




!!! Це хрусткі булочки, не такі м’які, як традиційні пшеничні булочки
Вони чудово смакують з маслом, гарячими чи холодними 
На смак солодкі, тому що в них є родзинки 

 300 мл води 
30 г оливкової олії 
185 г гречаного борошна 
120 г вівсяного борошна 
100 г цільнозернового борошна спельти типу 2000
 60 г кукурудзяного борошна
10 г швидкорозчинних дріжджів 
50 г насіння соняшнику
 30 г гарбузового насіння 
80 г родзинок або кураги
Замісити тісто
 Відставте на 45-50 хвилин у тепле місце
 Сформуйте булочки (приблизно 13) 
Відставте на 15 хвилин
 Через 15 хвилин поставити в духовку на 20 хвилин, 170 градусів, гаряче повітря

Komentarze

Popularne posty