Choco banana cake


2 banany
2 jajka
1/4 szklanki śmietany 30%
150 ml oleju kokosowego (rozpuścić)
2 łyzeczki proszku do pieczenia
5 łyżek kakao
12 łyżek mąki migdałowej
Wszystko zmiksować, na sam koniec dodać 5 łyzek płatków migdałowych i 6 kostek (pokruszonych) czekolady gorzkiej 80%.
Posmarować keksówkę (10х25 cm) masłem i wylać ciasto.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 40-50 min, 170-180 stopni, termoobieg.


2 банани 
2 яйця 
150 мл розтопленого кокосового масла 
2 ложечки порошку до печива 
4 ложки какао
1/4 склянки сметани 30 %
12 ложок мигдального борошна 
Все зміксувати,  а на кінець дати 5 ложок мигдальних пластівців і 6 квадратиків шоколаду гіркого 80% (подрібнити) 
Змастити форму (10х25)маслом і вилити тісто. 
 Вставити в нагріту духовку на 40-50 хвилин,  170-180 градусів термообіг. 

Komentarze

  1. Myślisz ze zamiast mąki migdałowej można dać kokoswoą ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Musisz spróbować, ale raczej to będzie inne ciasto i inna konsystencja

      Usuń

Prześlij komentarz

Popularne posty