Sernik z malinami...Сирник з малинoю


Czekoladowy spód:

200 ml śmietany 30%
łyzka kakao
łyżka ksylitolu lub erytrolu
Miksujemy i powoli wlewamy żelatynę.
(6 płaskich łyżek żelatyny(moje łyżki nie są bardzo duże i głębokie) zalewamy wrzątkiem-50-70 ml wody-mieszamy i czekamy aż wystygnie)
Wstawiamy czekoladowy spód do lodówki i robimy mase serową
Masa serowa:
wiaderko twarogu sernikowego-1kg
2 łyżki ksylitolu lub erytrolu
Miksujemy i powoli wlewamy żelatynę
(6 łyżek żelatyny zalewamy wrzątkiem-50 ml wody-mieszamy i czekamy aż wystygnie)
Wylewamy masę serową na masę czekoladową, wkładamy maliny i wstawimy na 2 godz do lodówki.





Шоколадна маса:
200 мл сметани 30% 
ложка какао 
ложка березового цукру
Міксуємо, додаємо желатин
(6 ложок желатину заливаємо кип'ятком- 50-70 ml води, мішаємо і чекаємо аж остине)
 Ставимо шоколадну масу в холодильник і робимо сирну масу
Сирна маса
відерко творогу- 1кг
2 ложки березового цукру-міксуємо
 Поволі додаємо желатин 
(6 ложок желатину заливаємо кип'ятком- 50ml води, мішаємо і чекаємо аж остине)
Виливаємо сирну масу на масу шоколадну, викладаємо малину і ставимо на 2 години в холодильник

Komentarze

  1. Czy te łyżki to nie za dużo tej żelatyny? Miałam ochotę zrobić, ale zwątpiłam. Nie da się rozpuścić 6 łyżek żelatyny w 50 ml wody 😥 Czy aby na pewno nie łyżeczki? Proszę o pomoc

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak łyżki, ale płaskie, moje łyżki nie są bardzo wielkie i głębokie, możesz dać więcej wody, tak aby żelatyna się rozpuściła

      Usuń
    2. poprawiłam w przepisie ze płaskie łyżki i że 50-70 ml, bo faktycznie to zalezy od rozmiaru łyzki

      Usuń

Prześlij komentarz

Popularne posty