Parówki w cieście gryczanym...Сосиски в гречаному тісті


Zostało mi ciasto  z wczorajszych pierogów http://sweet-and-spicy-cooking.blogspot.com/2017/09/gryczane-pierogi-z-gryczano-twarogowym.html, więc na szybko powstała taka przekąska.
Wycinamy paski z ciasta, zawijamy parówki, smarujemy jajkiem i posypujemy ziarnami.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 15 min, 170 stopni, termoobieg.



Залишилося мені тісто з вчорашніх вареників http://sweet-and-spicy-cooking.blogspot.com/2017/09/gryczane-pierogi-z-gryczano-twarogowym.html,  тому появилося така ідея на сосиски.
 Вирізаємо смужки з тіста,  закручуємо сосиски,  змазуємо  яйцем, посипаємо зернами і ставимо в нагріту духовку на 15 хв,  170 градусів, термообіг.



Komentarze

Popularne posty