Bezglutenowe kruche ciasto ze śliwkami...Безглютенове пісочне тісто з сливами




Ciasto:
200 gr płatków owsianych (glutenfree)
200 gr mąki migdałowej
2 jajka
170 gr masła
10 łyżek mąki kokosowej
łyżeczka proszku
łyżka erytrolu
Wszystko wymieszać, zagnieść. 
Podzielić ciasto na 2 części.
Jedną część wykładać palcami na dno blaszki, jak będzie ciężko, to można zmoczyć palce wodą.
Do drugiej części dodać 5 łyżek mąki kokosowej (to będzie kruszonka)
Na pierwszą część ciasta wyłożyć pokrojone śliwki-1 kg (jeśli są twarde, można 5 minut podusić w w garnku)
Na śliwki kruszonkę. 
Posypać orzechami, np migdałami  
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 30 minut, 160 stopni, termoobieg. 





Тісто :
200 грам вівсяних пластівців (glutenfree)
200 грам мигдального борошна 
2 яйця 
170 грам масла
ложечка порошку
10 ложок кокосового борошна
ложка еритролу
Все вимішати, замісити.
Тісто поділити на 2 частини. 
Першу частину
викладати пальцями на дно бритванки, якщо буде важко, то можна змочити пальці водою. 
До другої частини додати 5 ложок кокосового борошна (то буде кондитерська посипка) 
На тісто виложити порізані сливи-1 kг, а на сливи кондитерську посипку і горіхи. 
Вставити в духовку на 30 хвилин, 16 градусів, термообіг. 

Komentarze

Popularne posty