Owsiane ciasteczka/bułeczki z ciasta parzonego...Вівсяні тістечка/булочки з заварного тіста




1 szklanka wody-200 ml
130 g masła
1 szklanka mąki owsianej bezglutenowej - 200 ml
5 jajek
szczypta soli 
łyżeczka erytrolu

Zagotować wodę z masłem. 
Na gotującą wodę wsypać mąkę i mieszać.
Ciasto jest gotowe, gdy odchodzi od garnka.
Odstawić ciasto w zimne miejsce.
Zimne ciasto zmiksować z jajkami.
Przełożyć do szprycy cukierniczej.
Na papier do pieczenia wycisnąć podłużne paski (kształt może być dowolny)
Wstawić do nagrzanego piekarnika na około 20 min, 170 stopni, termoobieg.
Uwaga!!!
Smakują w wersji na słono (jako kanapki) i na słodko ( np z gorącą czekoladą)


склянка води-200 ml
130 гр масла 
склянка вівсяного борошна
5 яєць
трішки солі 
ложечка еритролу
Закип'ятити воду з маслом.
На кип'ячу воду всипати борошно і мішати.
Тісто є готове коли відстає від посуди.
Поставити тісто в холодне місце.
До холодного тіста додати яйця і міксувати.
Масу витискати шприцом або кулінарним рукавом на папір
Пекти 20 хвилин, 170 градусів, терморегулювання

Komentarze

Popularne posty