Orkiszowa tarta rustykalna z rabarbarem i owocami leśnymi...Рустикальна галета з ревенем і лісовими ягодами





250 gr mąki orkiszowej pełnoziarnistej
100 gr masła
3 łyżki wody
jajko
łyżeczka erytrolu
szczypta soli
łyżeczka proszku do pieczenia
Zagnieść ciasto
Wyłożyć ciasto na papier do pieczenia, rozwałkować cieniutko, po środku wyłożyć pokrojony rabarbar (ja użyłam 3 łodygi), posypać łyżką lub łyżeczka erytrolu (słodzimy według upodobania, my lubimy jak rabarbar jest kwaśny w cieście)), dodać troszkę owoców leśnych mrożonych), zostawić około 4 cm wolnego brzegu
 Zawinąć ciasto na owoce 
 Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 25-30 minut, 170-180 stopni, temoobieg
Gotową tarte można posypać pudrem z erytrolu




250 гр спельтового борошна 
100 гр вершкового масла 
чайна ложка еритролу
чайна ложка розпушувача
3 столові ложки води
 яйце
 щіпка солі 
 Замісити тісто 
Викладіть тісто на папір для випічки, тонко розкачайте, посередині покладіть нарізаний ревень (я використала 3 стебла), посипте ложкою або чайною ложкою еритролу, додайте трохи заморожених лісових плодів), залиште близько 4 см вільного краю
Притиснути  краї
Поставити в попередньо розігріту духовку і запікати 25-30 хвилин, 170-180 градусів, нагріти 



Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty