Migdałowy mazurek




120 gr mąki migdałowej
łyżeczka proszku
łyżeczka erytrolu
trochę soli
Wszystkie suche składniki wymieszać, a potem połączyć z mokrymi.

Mokre składniki:
50 g masła (roztopionego)
jajko

Ciasto będzie bardzo mięciutkie.
Na papierze do pieczenia formujemy owal z brzegami
 Nakłuwamy widelczykiem mazurka i wstawiamy na 15 min do nagrzanego piekarnika (180 stopni)
 Na wystudzony mazurek wykładamy masło orzechowe 100%
(około 100 g)
Na masło orzechowe polewę czekoladową
(100 g czekolady, ja miałam bez cukru, 50 g masła, 50 ml śmietany 36%-rozpuścić)
 Udekorować słonymi orzeszkami ziemnymi i migdałami
Wstawić na godzinę do lodówki



120 грам мигдального борошна 
чайна ложка порошку
 чайна ложка еритритолу
 трохи солі
 Змішайте всі сухі інгредієнти, а потім поєднайте з вологими інгредієнтами. 

 Мокрі інгредієнти: 
50 г вершкового масла (розтоплене) 
яйце 
 Тісто вийде дуже м’яким. 
Сформуйте овал з краями  
 Понаколювати мазурка виделкою і поставити на 15 хвилин у розігріту духовку (180 градусів) 
 На остиглий мазурек покладіть арахісове масло 100% (близько 100 г) На арахісове масло шоколадну помадку (100 г шоколаду без цукру, 50 г вершкового масла, 50 мл вершків 36% - розтопити)
 Прикрасити солоним арахісом та мигдалем 
Поставте на годину в холодильник

Komentarze

Popularne posty