Chleb z bakaliami na zakwasie żytnim...Хліб з сухофруктами на житній заквасці
135 g mąki chlebowej typ 720
425 g mąki pełnoziarnistej pszennej typ 1850
500 ml wody
270 g zakwasu żytniego
20 g soli
80 g żurawiny (zaparzyć wrzątkiem)
80 g rodzynek (zaparzyć wrzątkiem)
80 g mieszkanki orzechów
50 g słonecznika
Całość wymieszaj aby połączyć wszystkie składniki
Ciasto przykryj ściereczką i odstaw na około 8 godzin
Chleb gotowy do wypiekania kiedy będzie miał "rozstępy"
Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni, wstawiamy na 20 minut, po 20 minutach zmniejszamy do 180 i pieczemy jeszcze 20 minut
Całość pieczenia -około 40-45 minut
Z tej porcji zrobiłam 2 bochenki po 700 g każdy
135 г хлібного борошна типу 720
425 г цільнозернового борошна типу 1850
500 мл води
270 г житньої закваски
20 г солі
80 г журавлини (запарити)
80 г родзинок (запарити)
80 г горіхової суміші
50 г насіння соняшнику
Змішайте все до однорідності всіх інгредієнтів.
Накрийте тісто рушником і залиште приблизно на 8 годин.
Хліб готовий до випікання, коли він трохи "потріскає".
Розігрійте духовку до 200 градусів та випікайте 20 хвилин.
Через 20 хвилин зменште температуру до 180 градусів та випікайте ще 20 хвилин.
Час випікання: приблизно 40-45 хвилин
Я спекла два буханці по 700 г кожен



Komentarze
Prześlij komentarz