Orkiszowe bułeczki na zakwasie... Cпельтовi Булочки на заквасці
200 ml wody
15 ml oliwy
90 g domowego zakwasu żytniego
Całość wymieszaj i wyrabiaj chwilę aby połączyć wszystkie składniki
Można dodać 1 g drożdży, jeśli chcemy aby bułeczki szybciej rosły
Wyrobione ciasto przykryj ściereczką i odstaw na około 45 minut
Po tym czasie do miski z ciastem dodaj 9 g soli
Ręce zmoczyć wodą i
wyrabiać mokrymi dłońmi
(metoda wyrabiania dowolna- stretch & fold lub coil fold)
Odstawiamy w ciepłe miejsce
Po godzinie znów robimy składanie metodą jak wyżej i tak jeszcze 2 razy
Razem wyszło 4 składania
Powinno pojawić się sporo pęcherzyków
Ciasto przykrywamy ściereczką bawełnianą i odkładamy do wyrastania na 5 godzin
Z 1 g drożdży wystarczy odstawić na 2 godziny
Pozostawiamy go na blacie kuchennym
Piekarnik nagrzewam do 200 stopni (termoobieg)
Ciasto delikatnie przekładam na papier do pieczenia (papier warto spryskać oliwą)i kroję na 6 kawałków, formy dowolne, te bułeczki nie formujemy, nie muszą mieć okrągłej formy, gdyż ciasto bardzo delikatne
Ważne aby się nie skleiły
Bułeczki posypujemy mąką i wstawiamy do piekarnika na 15 minut
250 г цільнозернового спельтового борошна, тип 1850
200 мл води
15 мл оливкової олії
90 г домашньої житньої закваски
Змішайте та коротко вимісіть, щоб усі інгредієнти поєдналися.
Ви можете додати 1 г дріжджів, якщо хочете, щоб булочки швидше піднялися.
Накрийте тісто тканиною та залиште приблизно на 45 хвилин.
Після цього додайте 9 г солі в миску з тістом.
Змочіть руки водою та
замісіть мокрими руками.
(Ви можете використовувати будь-який метод замішування - stretch & fold lub coil fold).
Залиште в теплому місці.
Через годину знову складіть, використовуючи вищевказаний метод, і повторіть цю процедуру ще два рази.
Вам знадобиться 4 складки загалом.
Повинно з'явитися багато бульбашок.
Накрийте тісто бавовняною тканиною та залиште підніматися на 5 годин.
З 1 г дріжджів достатньо дати тісту постояти 2 години.
Залиште його на стільниці.
Розігрійте духовку до 200°C (з конвекцією).
Обережно перекладіть тісто на деко, застелене пергаментом (бажано збризнути папір оливковою олією) та розріжте його на 6 частин, головне, щоб вони не злипалися, вони не обов'язково мають бути круглими, оскільки тісто дуже ніжне
Намагайтеся обережно переміщувати їх, оскільки тісто дуже ніжне.
Посипте булочки борошном і випікайте 15 хвилин.

Komentarze
Prześlij komentarz