Domowe zdrowe czekoladowe pralinki... Домашні здорові шоколадні цукерки
gorzka czekolada 90%-100 gr
200 ml śmietanki 36%
3 łyżki masła
Czekoladę ze śmietanką i masło zagotować.
Przygotować foremki do pralinek.
U mnie wyszło 60 małych pralinek.
Zrobiłam 3 smaki:
Płynną masę czekoladową podzieliłam na 3 części i do każdej części dodawałam dodatki:
1. pralinka ozdobiona wiórkami: na dno foremki sypałam wiórki
i wlewałam czekoladę ( wiórki na oko)
2. orzechowa pralinka: na dno formy wkładałam orzech pekan i wlewałam czekoladę
3. kokosowa: do masy czekoladowej dodałam 3 łyżki wiórek, wymieszałam razem i wlalam do foremek.
2. orzechowa pralinka: na dno formy wkładałam orzech pekan i wlewałam czekoladę
3. kokosowa: do masy czekoladowej dodałam 3 łyżki wiórek, wymieszałam razem i wlalam do foremek.
Wstawić pralinki do zamrażalnika na 1-1,5 godz.
темний шоколад 100 грам - 90 %
200 мл вершків
3 ложки масла
Шоколад, вершки і масло розтопити, довести до кипіння.
Приготувати форми до вироблення домашніх цукерок .
Я зробила 60 цукерок.
У мене вийшло 3 смаки:
Я поділила шоколадну масу на три частини і до кожної частини додавала різні додатки.
1. Цукерка посипана кокосовою стружкою: на дно форми посипати кокосову стружку і залити шоколадом
2. Горіхова цукерка: на дно форми покласти горіх пекан і залити шоколадом
3. Кокосова цукерка: до шоколадної маси додати
три ложки кокосової стружки, вимішати все разом і влити до форми.
Я зробила 60 цукерок.
У мене вийшло 3 смаки:
Я поділила шоколадну масу на три частини і до кожної частини додавала різні додатки.
1. Цукерка посипана кокосовою стружкою: на дно форми посипати кокосову стружку і залити шоколадом
2. Горіхова цукерка: на дно форми покласти горіх пекан і залити шоколадом
3. Кокосова цукерка: до шоколадної маси додати
три ложки кокосової стружки, вимішати все разом і влити до форми.
Ставимо цукерки в морозильну камеру на годину або півтора.
Komentarze
Prześlij komentarz