Malinowy mascarponiak bez cukru...Малиновий сирник без цукру
2 łyżki żelatyny zalewamy wrzątkiem (około 80-100 ml wody)
Mieszamy dokładnie i odstawiamy.
250 gr mascarpone
400 ml śmietany 36%
200 gr malin
Wszystko razem miksujemy
Rozpuszczoną żelatynę (może być ciepła, ale nie gorąca)powoli wlewamy do masy.
Na dno formy kroimy 1 nektarynke i 1 śliwkę.
Zalewamy masą.
Udekorować startą czekoladą
( 2 kostki gorzkiej czekolady 80%)
Udekorować startą czekoladą
( 2 kostki gorzkiej czekolady 80%)
Wstawiamy do lodówki na 4 godziny.
2 ложки желатину залити кип'ятком (80-100 мл води).
Мішаємо і відставляємо.
250 гр маскарпоне
400 мл сметани 36%
200 гр малини
Міксуємо.
Помаленько вливаємо желатин, може бути теплий, але не гарячий і міксуємо.
На дно форми порізати нектаринку і сливу.
Вилити масу.
Потерти 2 квадратики темного шоколаду 80%
Потерти 2 квадратики темного шоколаду 80%
Ставимо в холодильник.
Świetny przepis, i te malinki:) uwielbiam, torcik zapewne był bardzo pyszny.
OdpowiedzUsuńW wolnym czasie zapraszam do mnie na blog, pozdrawiam Beata.
Dziękuję i polecam. Jest bardzo lekki, puszysty i wlasnie te malinki
Usuń