Choco banana cake
2 banany
2 jajka
1/4 szklanki śmietany 30%
150 ml oleju kokosowego (rozpuścić)
2 łyzeczki proszku do pieczenia
5 łyżek kakao
12 łyżek mąki migdałowej
Wszystko zmiksować, na sam koniec dodać 5 łyzek płatków migdałowych i 6 kostek (pokruszonych) czekolady gorzkiej 80%.
Posmarować keksówkę (10х25 cm) masłem i wylać ciasto.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 40-50 min, 170-180 stopni, termoobieg.
2 банани
2 яйця
150 мл розтопленого кокосового масла
2 ложечки порошку до печива
4 ложки какао
1/4 склянки сметани 30 %
12 ложок мигдального борошна
Все зміксувати, а на кінець дати 5 ложок мигдальних пластівців і 6 квадратиків шоколаду гіркого 80% (подрібнити)
Змастити форму (10х25)маслом і вилити тісто.
Вставити в нагріту духовку на 40-50 хвилин, 170-180 градусів термообіг.
Myślisz ze zamiast mąki migdałowej można dać kokoswoą ?
OdpowiedzUsuńMusisz spróbować, ale raczej to będzie inne ciasto i inna konsystencja
Usuń