Ciasteczka "pisanki"... Тістечка "Писанки"
100 gr mąki migdałowej
3 łyżki mąki kokosowej
Łyżka erytrolu lub ksylitolu
łyżeczka proszku
szczyptę soli
jajko
50 gr masła (rozpuścić)
Wymieszać i zagnieść ciasto.
Wstawiamy na 20 min do zamrażarki
Rozwałkować ciasto i wycinać owal.
Wstawiamy do piekarnika na 15 min, 180 stopni, termoobieg.
Po upieczeniu polewamy czekoladą (50 gr czekolady 85% rozpuścić, dodając 50 ml śmietany 30 %)
Potem jeszcze polać roztopioną białą czekoladą slodzoną stewią(30 gr), na sam koniec posypać wiórkami kokosowymi
100 гр мигдального борошна
3 ложки косового борошна
ложка еритролу або березового цукру
щіпка солі
яйце
50 гр масла (розтопити)
Все вимішати і замісити тісто.
Вставити на 10-15 хвилин в морозилку.
Розтачати тісто і вирізати овал, ставити пекти на 15 хвилин, 180 градусів, термообіг.
Готові тістечка полити шоколадом(розтопити 50 гр 85%, додаючи 30 мл сметани 30%), і потім полити білим розтопленим шоколадом(30 гр).
Посипати кокосовою стружкою.
Komentarze
Prześlij komentarz