Ciasteczka "pisanki"... Тістечка "Писанки"


100 gr mąki migdałowej 
3 łyżki mąki kokosowej 
Łyżka erytrolu lub ksylitolu 
łyżeczka proszku 
szczyptę soli
jajko 
50 gr masła (rozpuścić) 
Wymieszać i zagnieść ciasto. 
Wstawiamy na 20 min do zamrażarki 
Rozwałkować ciasto i wycinać owal. 
Wstawiamy do piekarnika na 15 min, 180 stopni, termoobieg. 
Po upieczeniu polewamy czekoladą (50 gr czekolady 85% rozpuścić, dodając 50 ml śmietany 30 %) 
Potem jeszcze polać roztopioną białą czekoladą slodzoną stewią(30 gr), na sam koniec posypać wiórkami kokosowymi 


100 гр мигдального борошна 
3 ложки косового борошна 
ложка еритролу або березового цукру 
щіпка солі
яйце 
50 гр масла (розтопити) 
Все вимішати і замісити тісто. 
Вставити на 10-15 хвилин в морозилку. 
Розтачати тісто і вирізати овал, ставити пекти на 15 хвилин, 180 градусів, термообіг. 
Готові тістечка полити шоколадом(розтопити 50 гр  85%, додаючи 30 мл  сметани 30%), і потім полити білим розтопленим шоколадом(30 гр). 
Посипати кокосовою стружкою. 

Komentarze

Popularne posty