Bezglutenowe kruche ciasto ze śliwkami...Безглютенове пісочне тісто з сливами
200 gr płatków owsianych (glutenfree)
200 gr mąki migdałowej
2 jajka
170 gr masła
10 łyżek mąki kokosowej
łyżeczka proszku
łyżka erytrolu
łyżka erytrolu
Wszystko wymieszać, zagnieść.
Podzielić ciasto na 2 części.
Jedną część wykładać palcami na dno blaszki, jak będzie ciężko, to można zmoczyć palce wodą.
Do drugiej części dodać 5 łyżek mąki kokosowej (to będzie kruszonka)
Na pierwszą część ciasta wyłożyć pokrojone śliwki-1 kg (jeśli są twarde, można 5 minut podusić w w garnku)
Na śliwki kruszonkę.
Posypać orzechami, np migdałami
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 30 minut, 160 stopni, termoobieg.
Тісто :
200 грам вівсяних пластівців (glutenfree)
200 грам мигдального борошна
2 яйця
170 грам масла
ложечка порошку
10 ложок кокосового борошна
ложка еритролу
ложка еритролу
Все вимішати, замісити.
Тісто поділити на 2 частини.
Першу частину
Тісто поділити на 2 частини.
Першу частину
викладати пальцями на дно бритванки, якщо буде важко, то можна змочити пальці водою.
До другої частини додати 5 ложок кокосового борошна (то буде кондитерська посипка)
На тісто виложити порізані сливи-1 kг, а на сливи кондитерську посипку і горіхи.
Вставити в духовку на 30 хвилин, 16 градусів, термообіг.
До другої частини додати 5 ложок кокосового борошна (то буде кондитерська посипка)
На тісто виложити порізані сливи-1 kг, а на сливи кондитерську посипку і горіхи.
Вставити в духовку на 30 хвилин, 16 градусів, термообіг.
Komentarze
Prześlij komentarz