Zapiekanka z cukinii, fasolki szparagowej i szynki...Запіканка з цукіні, шпарагівки і шинки
300 gr fasolki szparagowej
(obcinamy końcówki i gotujemy około 20 minut)
cukinia
(tniemy wzdłuż na cieniutkie paseczki)
300 gr tartej mozzarelli
szynka
( ja miałam wieprzową z lidla - dulano)
Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy paski z cukinii, posypujemy serem, potem szynka, na szynkę fasolkę szparagową, ser, szynka, ser i na sam koniec paski z cukinii.
Smarujemy serkiem naturalnym, np philadelphia i posypujemy serem.
Wstawimy do nagrzanego piekarnika na 35-40 minut, termoobieg.
300 гр шпарагівки
(обрізаємо кінцівки і готуємо 20 хвилин)
велике цукіні
( порізати на тоненькі смужки)
300 гр тертої моцарелли
шинка
На дно форми кладемо тоненькі смужки цукіні, потім сир, на сир шинка, на шинку шпарагівку, сир, шинка, сир, смужки з цукіні, потім помастити натуральним творожним сиром і посипати моцареллою.
Вставити в нагріту духовку і пекти 35-40 хвилин, термообіг.
Komentarze
Prześlij komentarz