Naleśniki białkowe, niskowęglowodanowe z serem i rodzynkami...Білкові, низьковуглеводні млинці з сиром та родзинками

 





Około 10 sztuk:

2 jajka
300 ml mleka lub wody
2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju
90-100 g mieszanki chlebowej wysokobiałkowej
Miksujemy wszystko razem, gdyby było za gęste to dolewamy trochę wody
Ogólnie te naleśniki wymagają mniejszego ognia i dłuższego smażenia, ale wychodzą bardzo smaczne 
Oczywiście smażyć na suchej, ale bardzo rozgrzanej patelni
(nie jest to żadna reklama, po prostu bardzo mi posmakowały te naleśniki, więc dzielę się przepisem)

Nadzienie:
300 g twarogu
jajko
łyżka erytrolu
20 g rodzynek





2 яйця
300 мл молока або води 
2 столові ложки оливкової олії або олії 
90-100 г високобілкової хлібної суміші  
Змішайте все разом, якщо воно занадто густе, додайте трохи води 
Загалом, ці млинці вимагають менше вогню та довшого смаження, але виходять дуже смачними 
Звичайно, смажити на сухій, але дуже гарячій сковороді
(це не реклама, мені просто дуже сподобались ці млинці, тому я ділюсь рецептом) 

Наповнення: 
300 г сиру 
яйце 
ложка еритритолу 
20 г родзинок

Komentarze

Popularne posty