Vegan chocolate cake




 300 ml wody
130 ml mleka owsianego 
40 ml oliwy z oliwek 
40 g kakao 
szczypta soli
szczypta cynamonu 
łyżeczka proszku do pieczenia 
80 g dżemu wiśniowego 100% bez cukru 
250 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 
Zmiksować wszystko razem 
Wylać do formy 
Posypać orzechami i rodzynkami 
Wstawić do nagrzanego piekarnika na około 20 minut, 170 stopni i na kolejne 20 minut 120 stopni
Ciasto w środku wilgotne, z wierzchu chrupiące 


300 мл води
130 мл вівсяного молока 
40 мл оливкової олії 
40 г какао 
щіпка солі
щіпка кориці 
чайна ложка розпушувача 
80 г вишневого варення 100% без цукру 
250 г цільнозернового борошна спельти 
Все перемішати 
Вилити у форму 
Посипати горіхами і родзинками 
Поставте в розігріту духовку приблизно на 20 хвилин при 170 градусах і ще на 20 хвилин при 120 градусах.
Пиріг вологий всередині і хрусткий зовні


Komentarze

Popularne posty