Vegan chocolate cake
300 ml wody
130 ml mleka owsianego
40 ml oliwy z oliwek
40 g kakao
szczypta soli
szczypta cynamonu
łyżeczka proszku do pieczenia
80 g dżemu wiśniowego 100% bez cukru
250 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej
Zmiksować wszystko razem
Wylać do formy
Posypać orzechami i rodzynkami
Wstawić do nagrzanego piekarnika na około 20 minut, 170 stopni i na kolejne 20 minut 120 stopni
Ciasto w środku wilgotne, z wierzchu chrupiące
130 ml mleka owsianego
40 ml oliwy z oliwek
40 g kakao
szczypta soli
szczypta cynamonu
łyżeczka proszku do pieczenia
80 g dżemu wiśniowego 100% bez cukru
250 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej
Zmiksować wszystko razem
Wylać do formy
Posypać orzechami i rodzynkami
Wstawić do nagrzanego piekarnika na około 20 minut, 170 stopni i na kolejne 20 minut 120 stopni
Ciasto w środku wilgotne, z wierzchu chrupiące
300 мл води
130 мл вівсяного молока
40 мл оливкової олії
40 г какао
щіпка солі
щіпка кориці
чайна ложка розпушувача
80 г вишневого варення 100% без цукру
250 г цільнозернового борошна спельти
Все перемішати
Вилити у форму
Посипати горіхами і родзинками
Поставте в розігріту духовку приблизно на 20 хвилин при 170 градусах і ще на 20 хвилин при 120 градусах.
Пиріг вологий всередині і хрусткий зовні
130 мл вівсяного молока
40 мл оливкової олії
40 г какао
щіпка солі
щіпка кориці
чайна ложка розпушувача
80 г вишневого варення 100% без цукру
250 г цільнозернового борошна спельти
Все перемішати
Вилити у форму
Посипати горіхами і родзинками
Поставте в розігріту духовку приблизно на 20 хвилин при 170 градусах і ще на 20 хвилин при 120 градусах.
Пиріг вологий всередині і хрусткий зовні
Komentarze
Prześlij komentarz