Orkiszowy chleb na zakwasie w foremce...Хліб на заквасці у формі
500 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej
500 ml wody
20 ml oliwy z oliwek
350 g domowego zakwasu żytniego
(zakwas-do słoiczka wlać 50 ml wody i 50 g mąki żytniej typ 2000-wymieszać, odstawić w ciepłe miejsce, na drugi dzień dokarmiamy zakwaś 30 ml wody i 30 g mąki i tak codziennie, a po 5-7 dniach pieczemy chleb)
Słoiczek nie dokręcamy, tylko lekko przykrywamy, można przykrzyć gazą)
Całość wymieszaj aby połączyć wszystkie składniki
Ciasto przykryj ściereczką i odstaw na około godzinę
Po tym czasie do miski z ciastem dodaj 20 g soli i 100 g nasion słonecznika, wszystko wymieszaj
Podłużną formę natłuścić posypać mąką, wyłożyć ciasto do formy, posypać mąką i odstawić na około 10-12 godzin do wyrastania
Chleb gotowy do wypiekania kiedy będzie miało "rozstępy"
Nagrzewamy piekarnik do 240 stopni, wstawiamy na 15 minut, po 15 minutach zmniejszamy do 200 i pieczemy jeszcze 30 minut
Całość pieczenia -około 45-50 minut
500 г цільнозернового борошна спельти
500 мл води
20 мл оливкової олії
350 г домашньої житньої закваски
(Для закваски налийте 50 мл води та 50 г житнього борошна типу 2000 у банку. Ретельно перемішайте та відставте в теплому місці. Наступного дня додайте 30 мл води та 30 г борошна, і повторюйте це щодня. Через 5-7 днів випікайте хліб.)
Не затягуйте банку, просто злегка накрийте її; можна накрити марлею.)
Змішайте все, щоб поєднати всі інгредієнти.
Накрийте тісто тканиною та відставте приблизно на годину.
Після цього додайте 20 г солі та 100 г насіння соняшнику в миску з тістом та все перемішайте.
Змастіть форму для хліба борошном, покладіть тісто у форму, посипте борошном і відставте приблизно на годину. 10-12 годин для підйому
Розігрійте духовку до 240 градусів, випікайте 15 хвилин, потім зменште температуру до 200 градусів і випікайте ще 30 хвилин.
Загальний час випікання: приблизно 45-50 хвилин.



Komentarze
Prześlij komentarz