Panini z patelni...Паніні з пательні


4 sztuki:
350 g mąki orkiszowej typ 630
200 ml wody
szczypta soli
szczypta proszku do pieczenia
20 ml oliwy z oliwek
Zagnieść ciasto i odstawić na 20 min
Ciasto dzielimy na 4 części
Delikatnie rozwałkujemy, przyciskamy palcami 
Smażymy na oliwie z oliwek pod przykryciem
Podajemy z pesto, szynką, mozzarellą i pomidorem



 4 шматки:
350 г спельтового борошна типу 630
200 мл води
щіпка солі
щіпка розпушувача
20 мл оливкової олії
Замісіть тісто та залиште на 20 хвилин
Розділіть тісто на 4 шматки
Акуратно розкачайте та притисніть пальцями
Смажте на оливковій олії, накривши кришкою.

Komentarze

Popularne posty