Jelly cake
galaretka truskawkowa -1 opakowanie
galaretka agrestowa - 1 opakowanie
galaretka cytrynowa - 1 opakowanie
2 łyżki kakao
1 kg sera w wiadrze
żelatyna -2 łyżki
Ksylitol-2 łyżki
100 gr truskawek
100 gr malin
100 gr borówki amerykańskiej
Galaretki robimy według sposobu przygotowania na paczce, z tym że do cytrynowej dodajemy dodatkowo 2 łyżki kakao.
2 łyżki żelatyny zalewamy 150 gr wrzątku, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji, jak wystygnie, to dodajemy powolutku do sera.
Ser miksujemy z ksylitolem i z żelatyną.
Na dno pojemnika wykładamy pokrojone truskawki, zalewamy galaretką truskawkową i wstawiamy do lodówki na 30 min.
Po 30 minutach na galaretkę wylewamy ser i wstawiamy ponownie do lodówki na 30 minut.
Po 30 minutach wyciągamy, wykładamy na ser borówkę i zalewamy zieloną galaretką i do lodówki na 30 min.
Po 30 minutach zalewamy czekoladową galaretką, wykładamy maliny i do lodówki.
Po godzinie możemy jeść nasz jelly cake.
полуничне желе - 1 пачка
агрустове желе - 1 пачка
лимонне желе - 1 пачка
2 ложки какао
1 кг меленого творогу
2 ложки желатину
2 ложки ксилітолу або цукру
100 гр полуниць
100 гр малин
100 гр американських чорниць
Полуничне і агрустове робимо згідно із способом приготування вказаним на пачці.
Лимонне також як на пачці, але додатково додаємо какао.
2 ложки желатину заливаємо 150 гр кип'ятку, мішаємо.
Як желатин буде холодний, помаленько будем вливати його до сиру, який ми попередньо зміксували з цукром або ксилітолом.
На дно бритванки викладаємо порізані полуниці, заливаємо полуничним желе і на 30 хв в холодильник.
Після 30 хв вливаємо сир, на сир американські чорниці і знову на 30 хв в холодильник.
Після 30 хв заливаємо зеленим желе, знову в холодильник і останній шар шоколадне желе, на яке викладаємо малини і в холодильник.
Після 60 хвилин можемо їсти наш jelly cake
Komentarze
Prześlij komentarz