Owsiano - żytnie bagietki... Вівсяно- житні багетки
25 gr drożdży
250 ml ciepłej wody
100 ml oleju
łyżeczka soli
trochę cukru
250 gr mąki owsianej
250 gr mąki żytniej
jajko do smarowania ciasta
Drożdże pokruszyć, posypać cukrem aby się rozpuściły, dodać ciepłą wodę, olej i mąkę.
Zagnieść ciasto i odstawić na 1 godz. do wyrośnięcia.
Po godzinię formować małe bagietki i odstawić na 10 min, potem posmarować jajkiem, posypać sezamem, słonecznikiem i do piekarnika na 20 min, 180 stopni, termoobieg.
P.S pomidorki na zdjęciu są moje doniczkowe:-)
25 гр дріжджів
250 мл теплої води
100 мл олії
ложечка солі
трохи цукру
250 гр вівсяного борошна
150 гр житнього борошна
яйце до змащування тіста
Дріжджі покрушити і посипати цукром щоб розчинились, додати тепле молоко, сіль, олію, борошно і замісити тісто
Відставити тісто на годину щоб підросло.
По годині формувати багети і відставити на 10 хвилин, а потім помастити яйцем, посипати кунжутом/сезамом, соняшником і поставити пекти на 20 хвилин, 180 градусів, термообіг.
П.С на фото мої балконні помідори
Komentarze
Prześlij komentarz