Słowiańskie sushi...Слов'янські суші
bagietka pełnoziarnista pszenno-żytnia
( przekroić na pół wzdłuż, ale nie do samego końca, wybrać miękki środek )
Posmarować bagietkę 2 opakowaniami serka topionego kremowego.
Na serek wyłożyć kiełbasę, szynkę pokrojoną (kto co lubi i co ma pod reką), ser żółty, paprykę.
Warzywa, wędliny czy sery -wszystko pokrojone na cieniutkie plasterki.
Zawijamy wszystko w roladę.Cała roladę musimy związać sznurkiem lub nitką aby sie nie rozpadla, potem owijamy folią i do lodówki.
Kroimy dopiero następnego dnia.
пшенично-житній багатозерновий багет
( перерізати вздовж, але не дорізати до кінця, вибрати м'яку серединку)
Помастити 2 сирками кремової консистенції.
І викладати ковбасу, сир, перець ( хто що має і хто що любить)
Все повинно бути порізане на маленькі шматочки.
Закручуємо рулет.
Зв'язуємо його ниткою, шнурком, закручуємо в харчову плівку і ставимо в холодильник.
Різати рулет можна лише після 10-12 годин.
Komentarze
Prześlij komentarz