Sernik na zimno w wersji FIT...Сирник в версії FIT
3 łyżki żelatyny zalać wrzątkiem
(100 ml wody)
Dokładnie wymieszać aby nie było grudek.
Dodać 3 łyżki śmietany 30%, 1 łyżkę kakao i 1 łyżkę ksylitolu
Wszystko miksujemy i wlewamy do pojemnika.
Wstawiamy do lodówki.
Sernik:
6 łyżek żelatyny zalać wrzątkiem
( 150 ml wody)
Dokładnie wymieszać aby nie było grudek.
Wystudzić.
Sernik z wiaderka ( ja miałam z Lidla)
miksujemy z 3 łyżkami ksylitolu i powolutku wlewamy żelatynę i cały czas miksujemy.
Dodajemy 2 łyżki masła orzechowego i nadal miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
Masę wylewamy na czekoladowy galaretkę i wstawiamy ponownie do lodówki.
Czekoladowa pomadka:
50 gr gorzkiej czekolady 70% roztopić w mikrofali dodając 5 łyżek śmietanki 30%.
Do tej czekolady dodajemy łyżkę masła orzechowego i nadal miksujemy.
Masę czekoladową wlewamy na masę serową i nadal wstawiamy do lodówki.
Po godzinie możemy konsumować.
Шоколадне желе:
3 ложки желатину залити 100 мл кип'ятку.
Докладно вимішати.
Додати 3 ложки сметани 30%, ложку какао і ложку березового цукру.
Все міксуємо і виливаємо до посудини і ставимо в холодильник.
Сирна маса:
6 ложок желатину залити 150 мл кип'ятку і докладно вимішати.
Вистудити.
Сир з відерка зміксувати з 3 ложками березового цукру, додати 2 ложки горіхового масла і далі міксувати, потім вливаємо помаленько холодний желатин і далі міксуємо.
Виливаємо на шоколадне желе і ставимо знову в холодильник.
Шоколадка помадка:
50 гр темного шоколаду розтопити в мікрохвильовій дадаючи 5 ложок сметани 30% і ложку горіхового масла, міксуємо і виливаємо на сирну масу і ставимо в холодильник.
По годині можна сирник їсти.
Шоколадне желе:
3 ложки желатину залити 100 мл кип'ятку.
Докладно вимішати.
Додати 3 ложки сметани 30%, ложку какао і ложку березового цукру.
Все міксуємо і виливаємо до посудини і ставимо в холодильник.
Сирна маса:
6 ложок желатину залити 150 мл кип'ятку і докладно вимішати.
Вистудити.
Сир з відерка зміксувати з 3 ложками березового цукру, додати 2 ложки горіхового масла і далі міксувати, потім вливаємо помаленько холодний желатин і далі міксуємо.
Виливаємо на шоколадне желе і ставимо знову в холодильник.
Шоколадка помадка:
50 гр темного шоколаду розтопити в мікрохвильовій дадаючи 5 ложок сметани 30% і ложку горіхового масла, міксуємо і виливаємо на сирну масу і ставимо в холодильник.
По годині можна сирник їсти.
Komentarze
Prześlij komentarz