Kasza bulgur pod warzywami z serem...Каша булгур під овочами з сиром





Przepis dla 3 osób:
Ugotować kaszę bulgur
 ( 200 gr suchej kaszy, wychodzi około 400 gr po ugotowaniu)
Wymieszać kaszę z łyzką masła
Podsmażyć na oleju marchewkę z groszkiem 
(miałam zamrożone-500 gr), 
dodać 2 ząbki czosnku, posolić.
Smażyc około 20 min.
Do naczynia zaroodpornego nałożyć kaszę, na kaszę warzywa, na warzywa żołty ser (100 gr) i wstawić do piekarnika na 10 min, 180 stopni, termoobieg.


Рецепт для 3 осіб:

Зварити кашу булгур (200 гр, виходить 400 гр звареної)
Вимішати з ложкою масла.
Підсмажити на олії моркву і зелений горошок 
(я мала заморожені-500 гр), 
додати 2 зубці часникy, посолити.
Смажити 20 хвилин.
До вогнетримкого посуду наложити кашу, на кашу овочі, на овочі голландський сир (100 гр) і ставимо на 10 хв в духовку нa 180 градусів, термообіг.



Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty