Zapiekane naleśniki gryczane z serem (glutenfree)...Запечені гричані млинці з сиром (glutenfree)
Naleśniki robimy według tego przepisu:
Farsz:
250 gr twarogu tłustego
jajko
łyżeczka ksylitolu
Zawijamy ser w naleśniki, podsmażamy na suchej patelni
Wykładamy w formę do pieczenia i zalewamy śmietaną z mascarpone (250 ml śmietany 42% i 100 gr mascarpone)
Posypujemy mrożonymi owocami leśnymi i pokrojonymi migdałami i wstawiamy na 20-30 minut do piekarnika, 170 stopni, termoobieg.
Млинці робимо зa цим рецептом:
Фарш:
250 грам жирного творогу
яйце
ложечка березового цукру
Закрутити сир в млинець і підсмажити на сухій сковорідці
Виложити у форму до запіkaння і залити сметаною з маскарпоне (250ml сметани 42 % і 100 грам маскарпоне) Посипати мороженими лісовими ягодами і подрібленим мигдалем.
Вставити в духовку на 20-30 хвилин, 170 градусів, термообіг
яйце
ложечка березового цукру
Закрутити сир в млинець і підсмажити на сухій сковорідці
Виложити у форму до запіkaння і залити сметаною з маскарпоне (250ml сметани 42 % і 100 грам маскарпоне) Посипати мороженими лісовими ягодами і подрібленим мигдалем.
Вставити в духовку на 20-30 хвилин, 170 градусів, термообіг
Komentarze
Prześlij komentarz