Bezglutenowe bułki śniadaniowe...Безглютенові булки на сніданок
4 duże bułki:
250 gr twarogu
jajko
pół łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
łyżeczka ksylitolu lub erytrolu
120 gr mąki do wyboru:
(może być jaglana, owsiana lub gryczana)
3 łyżki tartej mozzarelli
2 łyżki maku
Wszystko wymieszać i formować 4 kulki,
Wstawiamy na 15-20 min do piekarnika, 180 stopni.
4 великі булки:
250 гр творогу
яйце
пів ложечки порошку до печива
трішки солі
ложечка еритролу
120 гр борошна
(може бути пшоняна, вівсянка або гречана)
3 ложки тертої моцарелли
2 ложки маку
3 ложки тертої моцарелли
2 ложки маку
Формуємо 4 кульки і ставимо в духовку на 15-20 хвилин, 180 градусів.
A orkiszowa Mąka może być ? :)
OdpowiedzUsuńjeśli spożywasz gluten, to tak:-)
Usuń