Naleśniki jaglane z twarogiem...Пшоняні млинці з сиром
2 jajka
300-500 ml mleka lub śmietany 30%
2-3 łyżki oleju
10 kopiastych łyżek mąki jaglanej
(ja zmieliłam kaszę jaglaną)
Miksujemy
Ciasto jest dość rzadkie, nie takie jak z tradycyjnej mąki i takie powinno być, jeśli z podanych składników wyjdzie za gęste lub za rzadkie, to albo dosypać mąkę albo dolać wody.
Wszystko zależy od mąki i czasem takie proporcje są ok, a czasem muszę coś pozmieniać, bo mąka ma inną konsystencję.
Ciasto cały czas mieszamy gdyż mąka osiada na dnie
Smażymy na oleju kokosowym.
Nadzienie:
Twaróg wymieszać z jajkiem i łyżką erytrolu lub ksylitolu
Podsmażamy naleśniki gdyż w twarogu jest jajko surowe.
Nadzienie:
Twaróg wymieszać z jajkiem i łyżką erytrolu lub ksylitolu
Podsmażamy naleśniki gdyż w twarogu jest jajko surowe.
2 яйця
300-500 мл молока
10 ложок пшоняного борошна
(Я змолола пшоно)
2-3 ложки олії
трохи солі
(Я змолола пшоно)
2-3 ложки олії
трохи солі
Міксуємо і смажимо на кокосовій олії
Тісто досить рідке, але таке повинно бути, якщо з поданих складників вийде густе, то долити води, а якщо за рідке, то досипати борошно.
Тісто цілий час мішаємо, бо борошно осідає на дні.
Тісто досить рідке, але таке повинно бути, якщо з поданих складників вийде густе, то долити води, а якщо за рідке, то досипати борошно.
Тісто цілий час мішаємо, бо борошно осідає на дні.
Komentarze
Prześlij komentarz