Ekspresowe bułeczki śniadaniowe(glutenfree)...Експрес булочки на сніданок (glutenfree)


8-9 mini bułeczek:
250 gr twarogu
jajko
pół łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
łyżeczka ksylitolu lub erytrolu
100 gr mąki do wyboru:
(może być jaglana, owsiana lub gryczana)
Formujemy kulki, posypujemy albo makiem, albo sezamem, albo siemieniem lnianym 
Wstawiamy na 15-20 min do piekarnika, 180 stopni.




Рецепт на 8-9 булочок:
250 гр творогу
яйце
пів ложечки порошку до печива 
трішки солі
ложечка еритролу
100 гр борошна 
(може бути пшоняна, вівсянка або гречана) 
Формуємо кульки, посипаємо зернами і ставимо в духовку на 15-20 хвилин, 180 градусів

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty