Sałatka z kaszą jaglaną, jajkiem, tuńczykiem i warzywami... Салат з пшоном, тунцем, яйцем і овочами
5 łyżek ugotowanej kaszy jaglanej
cebula
(kroimy w kostkę)
Por
(pokroić)
marchew
(zetrzeć na grubych oczkach)
Ogorek
(pokroić w kostkę )
5 ugotowanych jajek
(pokroić w kostkę)
puszka tuńczyka w oleju
rucola
Doprawiamy oliwą z oliwek, pieprzem, solą.
Podawać z ziarnami, np słonecznikowy, dyniaą, ale przed tym podsmażyć na suchej patelni.
5 ложок звареного пшона
цибуля
(порізана кубиками)
порей
(порізати)
морква
(терта на грубих очках)
огірок
(порізати кубиками)
5 яєць
(порізати кубиками)
баночка тунця в олії
рукола
Доправити оливковою олією, поперчити і посолити
Подавати з зернами, соняшник, насінням гарбуза, але підсмажити насіння на сухій сковороді
Komentarze
Prześlij komentarz