Jaglane naleśniki nadziewane łososiem, serem i kapusta duszoną...Пшоняні млинці з лососем, сиром і тушеною капустою


3 jajka
300-500 ml mleka lub śmietany 30%
2-3 łyżki oleju
10 kopiastych łyżek mąki jaglanej

Miksujemy
Ciasto jest dość rzadkie, nie takie jak z tradycyjnej mąki i takie powinno być, jeśli z podanych składników wyjdzie za gęste lub za rzadkie, to albo dosypać mąkę albo dolać wody.
Wszystko zależy od mąki i czasem takie proporcje są ok, a czasem muszę coś pozmieniać, bo mąka innego producenta ma inną konsystencję.
Ciasto cały czas mieszamy gdyż mąka osiada na dnie
Smażymy na oleju kokosowym.

Farsz:
1/4 główki świeżej kapusty kroimy
Na dno garnka wlewamy trochę wody, 2 łyżki oleju, wsypujemy kapustę, pokrojoną cebulę i marchewkę.
Doprawiamy i dusimy wszystko razem aż kapusta będzie miękka.
Na naleśnik nakładamy łyżkę kapusty, posypujemy mozzarellą, nakładamy pokruszony łosoś wędzony i znów mozzarellę , zawijamy i każdy zawijany naleśnik podsmażamy na patelni.
Ilość mozzarelli i łososia "na oko"



3 яйця
300-500 мл молока 
10 ложок пшоняного борошна 
2-3 ложки олії
трохи солі 
Міксуємо і смажимо на кокосовій олії
Тісто досить рідке, але таке повинно бути, якщо з поданих складників вийде густе, то долити води, а якщо за рідке, то досипати борошно. 
Тісто цілий час мішаємо, бо борошно осідає на дні. 
Фарш:
1/4 голівки свіжої капусти ріжемо 
На дно кастрюлі влити воду, 2 ложки олії, додамо капусту, порізану цибулю і моркву
Приправити  посолити і тушити все разом до моменту аж капуста буде м'яка  
На млинець в ложити ложку капусти, посипати моцареллою, наложити подрібнених копчений лосось і знову моцарелла і закручуємо млинець. 
Кількість сиру і лосося "на око" 
Готовий млинець підсмажити на олії. 


Komentarze

Popularne posty