Choco & cheese cupcakes (glutenfree, sugarfree)
12 sztuk
Masa czekoladowa:
3 jajka
2 łyżki erytrolu
2 kopiaste łyżki kakao
5 kopiastych łyżek mielonych orzechów
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżka mąki kokosowej
Wszystko miksujemy i wylewamy masę czekoladową do foremek, potem szprycą wyciskamy do środka masę serową, można wkładać łyżką, jeśli nie mamy szprycy albo użyć rękawa cukierniczego
Masa serowa:
300 g twarogu zmielić albo zblendować
dodać jedno jajko i łyżkę lub łyżeczkę erytrolu, zależy jak mocno słodkie lubimy
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 160-170 stopni na 20-25 minut, termoobieg
Można posypać pudrem z erytrolu
Шоколадна маса:
3 яйця
2 ложки еритролу
2 столові ложки какао
5 столових ложок мелених горіхів
чайна ложка розпушувача
ложка кокосового борошна
Все зміксувати і вилити у формочки, потім витиснути сирну масу всередину
Сирна маса:
300 г сиру зблендувати
додати одне яйце і ложку або ложечку еритролу
Ставимо в попередньо розігріту духовку, 160-170 градусів на 20-25 хвилин, терморегулювання
Можна посипати порошком еритролу
Komentarze
Prześlij komentarz