Puszysty sernik z bitą śmietaną (glutenfree, sugarfree)... Сирник з вершками (glutenfree, sugarfree)



Masa serowa:
8 żółtek 
5 łyżek erytrolu
Wszystko razem miksujemy

Zmiksować osobno 8 białek na gęstą pianę
Dodać zmiksowane białka do masy serowej i wymieszać, nie miksować 
Wylać masę do formy (40x25x6) i wstawić do nagrzanego piekarnika na 120 stopni, 60-70 minut, termoobieg 
Studzić sernik w uchylonym piekarniku

Na ostudzony sernik nałożyć krem 
( 400 ml śmietanki 30% ubić z 125 g mascarpone i 50 gr borówek)
Na krem zetrzeć czekoladę bez cukru
Włożyć do lodówki na 2 godziny


Сирна маса: 
 8 жовтків 
 5 столових ложок еритролу
 Все перемішуємо разом

 Взбити 8 білків 
 Додати білкu в сирну масу і перемішати, не міксувати
 Вилийте масу у форму (40x25x6) і поставте в попередньо розігріту духовку, 120 градусiв, гаряче повітря, 60-70 хвилин, терморегулювання 
 Остудіть сирник у відкритій духовці 
 Прикрасьте холодний сирник вершками 
 (взбити 400 мл сметани 30% із 125 г маскарпоне та 50 гр ягід)
Крем посипати тертим шоколадом без цукру 






Komentarze

Popularne posty