Puszysty sernik z bitą śmietaną (glutenfree, sugarfree)... Сирник з вершками (glutenfree, sugarfree)
Wiaderko twarogu sernikowego z mascarpone-1 kg
( ja miałam taki https://www.serypresident.pl/produkty/twarogi-sernikowe/twar%C3%B3g-sernikowy-z-mascarpone-pr%C3%A9sident/ )
( ja miałam taki https://www.serypresident.pl/produkty/twarogi-sernikowe/twar%C3%B3g-sernikowy-z-mascarpone-pr%C3%A9sident/ )
8 żółtek
5 łyżek erytrolu
Wszystko razem miksujemy
Zmiksować osobno 8 białek na gęstą pianę
Dodać zmiksowane białka do masy serowej i wymieszać, nie miksować
Wylać masę do formy (40x25x6) i wstawić do nagrzanego piekarnika na 120 stopni, 60-70 minut, termoobieg
Studzić sernik w uchylonym piekarniku
Na ostudzony sernik nałożyć krem
( 400 ml śmietanki 30% ubić z 125 g mascarpone i 50 gr borówek)
Na krem zetrzeć czekoladę bez cukru
Włożyć do lodówki na 2 godziny
Na krem zetrzeć czekoladę bez cukru
Włożyć do lodówki na 2 godziny
Сирна маса:
Відро творогу з маскарпоне
https://www.serypresident.pl/produkty/twarogi-sernikowe/twar%C3%B3g-sernikowy-z-mascarpone-pr%C3%A9sident/ )
https://www.serypresident.pl/produkty/twarogi-sernikowe/twar%C3%B3g-sernikowy-z-mascarpone-pr%C3%A9sident/ )
8 жовтків
5 столових ложок еритролу
Все перемішуємо разом
Взбити 8 білків
Додати білкu в сирну масу і перемішати, не міксувати
Вилийте масу у форму (40x25x6) і поставте в попередньо розігріту духовку, 120 градусiв, гаряче повітря, 60-70 хвилин, терморегулювання
Остудіть сирник у відкритій духовці
Прикрасьте холодний сирник вершками
(взбити 400 мл сметани 30% із 125 г маскарпоне та 50 гр ягід)
Крем посипати тертим шоколадом без цукру
Крем посипати тертим шоколадом без цукру
Komentarze
Prześlij komentarz